Îngrijirea intimă a femeilor

Igiena intimă este extrem de importantă pentru menținerea sănătății feminine.

Dacă vorbim despre cele mai delicate zone ale femeii, ne duce gândul imediat la cea mai intimă și importantă zonă. În acest sens, e important să cunoști care sunt principalele reguli de igienă intimă:

- În timpul actului sexual nu folosi lubrifianți pe bază de vaselină sau uleiuri, pentru că aceștia pot provoca infecții și distrugeri la nivelul prezervativului. Cele mai indicate produse de acest gen sunt cele pe bază de apă.

- Nu fă spălături vaginale nici măcar după încheierea actului sexual. Acestea sunt recomandate doar la indicațiile medicului. Dușurile vaginale pot distruge flora vaginală naturală care te protejează de bacterii și pot crește vulnerabilitatea în fața infecțiilor.

- Alegeți produsele de igienă cu grijă. Gelurile de duș, săpunurile, gelurile intime pe care le folosești zilnic nu trebuie să producă un dezechilibru al PH-ului la nivelul vaginului, așadar citește cu atenție etichetele și alege-le în cunoștință de cauză.

- Șervețele umede vs. uscate. Ai grijă atunci când alegi șervețele intime, deoarece multe sortimente conțin alcool pentru protejarea zonei intime de bacterii și germeni. Efectul nedorit pe care acestea îl au este că distrug flora vaginală naturală, lăsându-te descoperită în fața infecțiilor.

Mitul tampoanelor interne. Deși dau senzația de curat, tampoanele interne folosite în perioada menstruației comportă o serie de riscuri în ceea ce privește răspândirea bacteriilor. Așadar, nu folosi tampoane interne pe timpul nopții deoarece aceastea trebuie schimbate la 2-4 ore, iar dacă ai o infecție vaginală, evită-le complet.

- Respectă un regim alimentar bogat în fibre și vitamine. Deși termenii de mod sănătos de viață sunt deja suprasăturați și în trend, e totuși important să știi că un regim echilibrat de alimentație te poate proteja de o posibilă imunitate scăzută sau infecții sezoniere. De aceea, e recomandat să mănâncicât mai multe fructe, legume, semințe și nuci, dar și vitamine potrivite pentru întreținerea sistemului imunitar. 

Infomedica în acest sens îți propune câteva suplimente alimentare:

FertyBiotic Woman - primul și unicul supliment alimentar cu probiotice ce favorizează procesele de reproducere la femei. FertyBiotic Woman îmbunătățește ovulația, preîntâmpină dezvoltarea patologiei infecțioase, îmbunătățește rezultatele fertilizării și conține componenți de calitate superioară

FertyBiotic Woman Plus - un produs specific pentru favorizarea fertilității. Acest produs reduce hiperandrogenismul (supraabundență de hormoni androgeni în organism), normalizează raportul androgen/estrogen, îmbunătățește rezultatele fertilizării și preîntâmpină dezvoltarea patologiei infecțioase.